Sve | En | Ru

Pyrstösukellus

Pyrstösukelluksessa yhdistyvät vapaasukelluksen hengenpidätyslajit sekä fantasia ja esteettisyys. Pyrstösukellusta voivat harrastaa niin aikuiset kuin lapset ja nuoretkin sukupuoleen katsomatta. Lajiin kuuluu yhteisöllisyys ja hauskuus sekä itsensä ilmaiseminen liike- ja elekielellä. Lisäksi jokainen voi muovata omaa identiteettiään, persoonaa eli mersoonaa esimerkiksi pyrstöllä, meikeillä, koristeilla ja muilla asusteilla. Pyrstösukeltaja voi edetä myös valokuvamalliksi tai ammattilaiseksi, kuten esiintyjäksi tai kouluttajaksi.

 

Varusteet

Pyrstösukellukseen liittyy olennaisesti pukeutuminen pyrstöön. Yleensä pyrstö koostuu erillisestä monoräpylästä, joka voi olla muovia, kumia tai silikonia sekä sen päälle puettavasta kankaasta. Pyrstösukeltajat käyttävät maskia, snorkkelia ja stereoräpylöitä, kun he toimivat turvasukeltajina.

Koulutustasot

Sukeltajaliitto on luonut pyrstösukeltajan koulutusohjelman.

Introkurssi

Yhden päivän tai muutaman tunnin johdantokurssi pyrstösukellukseen uima-altaassa. Ei kortitusta eikä läpäisyvaatimuksia.

Pyrstösukelluskurssi 1

Alkeiskurssi, jossa lähdetään aivan perusteista. Sopii hyvin henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta sukelluksesta. Kurssin sisältö on pitkälti sama kuin snorkkelisukelluksen taitorata (CMAS S1) sisältö, johon on lisätty pyrstösukellusosuuksia. Harjoituksia tehdään vain uima-altaassa.

Pyrstösukelluskurssi 2

Peruskurssi, jota voi suositella suoraan henkilölle, jolla on jo sukelluksen perustaidot hallussa: räpylöillä uinti, paineentasaus ja taitto. Kurssi sisältää teoriaopintoja, allasharjoituksia ja avovesiharjoituksia. Kurssin sisältö on pitkälti sama kuin snorkkelisukelluksen peruskurssin (CMAS S2) sisältö, johon on lisätty sekä perustason että edistyneitä pyrstösukellustaitoja.

Pyrstösukelluskouluttaja

Kouluttajakurssi, jonka suoritettuaan voi järjestää pyrstösukelluskursseja seuroissa.

Lisätiedot: Nuorisopäällikkö heli.halava at sukeltaja.fi


Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita