Uutiset

Julkaistu 14.10.2024

Seuratuen haku alkaa 1.11. - haussa muutoksia

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratuen hakuohjeet vuodelle 2025 on nyt julkaistu OKM:n sivuilla.

Hakuaika alkaa 1.11. ja päättyy 2.12. klo 16.15.

Seuratuki on hanketuki, ja sen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa. Hakuohjeista löytyy kattava listaus siitä, mihin käyttötarkoituksiin seuratukea voi hakea.

Hanketukea haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön asiointipalvelussa. Asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkailta Y-tunnusta, Suomi.fi-tunnistusta sekä Suomi.fi-valtuuksien käyttöä. Palveluun kirjaudutaan Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-tunnistuksen kautta henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. OKM:n sivuilta löytyy käyttöohjeita tähän liittyen.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna jaossa oleva rahasumma on pienentynyt merkittävästi. Tästä syystä käyttöön on nyt otettu kiinteät hakusummat: 2 500 euroa, 5 000 euroa ja 10 000 euroa.

Toinen muutos on, että seuratukea ei enää voi hakea seuran työntekijän palkanmaksua varten.

Hanketuki voi kattaa enintään 75 % avustettavan toiminnan tai hankkeen kokonaiskustannuksista. Muun rahoituksen tulee olla siis vähintään 25 %.

Muutos aiempaan on myös, että välinehankintojen osuus saa nyt olla enintään 50 % kokonaisbudjetista, kun aikaisemmin se sai olla enintään 50 % myönnetystä tuesta.

Jos tukea on saanut aikaisemmin muutaman viime vuoden aikana, on epätodennäköistä, että sitä saisi nyt. Samaan hankkeeseen, jota aiemmin on tuettu, ei voi saada uudelleen tukea. Myös kaksivuotiset hankkeet ovat nyt jääneet pois.

Sukellusseurat ovat hakeneet ja saaneet seuratukea useana vuonna. Seurakehittäjät neuvovat hankesuunnittelussa ja hakuprosessissa, ole yhteydessä heli.halava at sukeltaja.fi tai mika.rautiainen at sukeltaja.fi.

Lisätietoa seuratuesta OKM:n sivuilla


Kaikki uutiset »

Mitä on laitesukelluskokeilu?

Katso lisää videoita